Scrubs:  Η δύναμη των χρωμάτων και η επιρροή στο συναισθηματικό κόσμο

Scrubs:  Η δύναμη των χρωμάτων και η επιρροή στο συναισθηματικό κόσμο

Τα scrubs διατίθενται ουσιαστικά σε οποιοδήποτε «μαγικό» χρώμα του ουράνιου τόξου! Τι εκφράζει όμως κάθε χρώμα ξεχωριστά και ποια η δυναμική του;

Λευκό : Το λευκό χρώμα υποστηρίζεται από επαγγελματίες υγείας σε όλα τα επίπεδα και συνιστά το πιο παραδοσιακό και αρχαιότερο χρώμα ιατρικής στολής. Αποτελεί πηγή έκφρασης της αγνότητας, της καθαρότητας και της στειρότητας, λειτουργίες όπου κάθε ασθενής αναμένει να επικρατούν. Καθιστά το χρώμα μιας θετικής αύρας που άγει στην επιτυχία.

Μαύρο : Το μαύρο χρώμα αποτελεί έναν άψογο συνδυασμό της δύναμης και της κομψότητας ενός ανθρώπου. Αν θέλετε να είστε πιο επίσημοι στον χώρο εργασίας σας, τότε το μαύρο θεωρείται η πιο ισχυρή και τολμηρή επιλογή χρώματος, η οποία κερδίζει τον σεβασμό από κάθε ασθενή και επαγγελματία.

Μωβ : Το μωβ χρώμα αντιμετωπίζεται από τους περισσότερους ως μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για το ιατρικό προσωπικό που ειδικεύεται στα παιδιά. Υποδεικνύει γνώση, δημιουργικότητα και μαγεία, αποτελώντας σύμβολο που συσχετίζει την βασιλεία και την εξουσία με την ταπεινότητα. Αυτό το χρώμα βοηθά στην εκπλήρωση σκέψεων και φιλοδοξιών, ενθαρρύνοντας βέβαια την εκπλήρωση κάθε ονείρου.

Ροζ : Το ροζ χρώμα συνδέεται με την  αγάπη και τη φροντίδα, καθιστώντας το μια θαυμάσια επιλογή για νοσοκόμες ή όσους ιατρούς εξειδικεύονται σε παιδιά. Πρόκειται για έναν κατάλληλο τρόπο επίδειξης του ενδιαφέροντος για την εργασίας, υπενθυμίζοντας στους ασθενείς σας πως η φροντίδα αποτελεί το κυριότερο μέλημα σας.  

Μπλε : Το μπλε χρώμα θεωρείται ένα από τα πιο διαδεδομένα χρώματα scrub, προσφέροντας  συναισθήματα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας. Προκαλεί γαλήνη και ηρεμία στους ασθενείς.

Μπλε Σκούρο : Το μπλε σκούρο χρώμα προάγει εξίσου όπως το μπλε την συναισθηματική ηρεμία, γαλήνη και εξωτερικεύει την σοβαρότητα και την ευθύνη των ανθρώπων που το φορούν. Καθιστά σύμβολο της τίμιας και ηθικής αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας.

Σιέλ : Το σιέλ χρώμα είναι αδιαμφισβήτητα το χρώμα της ουράνιας συνείδησης και  της αρμονίας.  Οι λάτρες των σιέλ scrub μεταφέρουν στους ασθενείς αισθήματα ελπίδας και αφοσίωσης.

Πράσινο : Το πράσινο χρώμα  καθιστά την καταλληλότερη επιλογή για τους επαγγελματίες υγείας.  Κρίνεται ως το βέλτιστο χρώμα για τους χειρούργους, καθώς είναι «ξεκούραστο» για τα μάτια, εξαιτίας της αντίθεσης με το κόκκινο στο χρωματικό κύκλο. Οι πιθανοί λεκέδες αλλά και οι κηλίδες αίματος κατά τη διάρκεια της επέμβασης σε μία πράσινη στολή δεν είναι τόσο εμφανείς και έντονοι όπως σε μία αντίστοιχη λευκή, προσδίδοντας έτσι μία λιγότερο δεινή και τρομακτική όψη στους ασθενείς ή στους συγγενείς που πιθανώς θα αντικρίσουν τον ιατρό. Το πράσινο είναι το χρώμα της φρεσκάδας και της ζωντάνιας. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την θεραπεία, την ευεξία, την ασφάλεια αλλά και την ηρεμία.  

Πράσινο Σκούρο : Το πράσινο σκούρο χρώμα στις ιατρικές στολές προσδίδει ποιότητα στο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένες. Προσθέτει κύρος και δύναμη στο πρόσωπο των ιατρών απεικονίζοντας ταυτόχρονα την επιμονή, υπομονή και την αντοχή τους σε αντίξοες συνθήκες.

Γκρι : Το γκρι χρώμα θεωρείται ως μέσο επίδειξης της γνώσης και της σοφίας. Συνιστά έννοια  που ενσαρκώνει την προσδοκία για κάτι θετικό, ίσως και μία κρυφή ελπίδα. Δεν αποσπά την προσοχή από τη διαδικασία εργασίας και εξαιτίας της ηρεμιστικής επίδρασης αυτού του χρώματος επιλέγεται συχνά από ιατρικά ιδρύματα.

Μπορντό : Το μπορντό χρώμα κρίνεται από πολλούς ως το πιο “in” χρώμα της χρονιάς. Καθίσταται μια κομψή, κλασάτη επιλογή, αφού υπαινίσσεται σε μία «πολυτέλεια παλιοκαιρίτικη». Οι ιατρικοί επαγγελματίες που το προτιμούν χαρακτηρίζονται από δυναμισμό, μαχητικότητα αλλά και ένα καλό γούστο.

Βεραμάν : Το βεραμάν χρώμα  ερμηνεύει μια καλαίσθητη και αιθέρια επιλογή χρώματος. Θυμίζει τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας, περικλείοντας με γαλήνη, ηρεμία και φρεσκάδα όσους το προτιμούν ως ρούχο εργασίας. Ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες, ως φωτεινό και λαμπερό χρώμα.

Η σωστή επιλογή χρώματος scrub έχει βασικό αντίκτυπο στο πώς σας βλέπει ο κοινωνικός περίγυρος και ιδιαίτερα οι ασθενείς και οι συγγενείς τους.

Στείλτε και εσείς το σωστό μήνυμα σε αυτούς τους ανθρώπους, αποπνέοντας τους εμπιστοσύνη. Η ψυχολογία όλων εξαρτάται από την δική σας προτίμηση στα ποικίλα χρώματα που είναι διαθέσιμη μια στολή “ALEZI”!

Share this post